Pārtikas aprites uzraudzības likuma 8.pants. nosaka “Pārtikas uzņēmuma pienākums ir veikt paškontroli, novērst jebkuru darbību vai procesu, kas nelabvēlīgi ietekmē pārtikas nekaitīgumu, un nodrošināt attiecīgās pārtikas aprites drošības procedūras vai kontroles pasākumus, to ieviešanu pārtikas saglabāšanā un pārbaudē.”
Pārtikas apritē strādājošajiem IV un V kvalifikācijas darbiniekiem piedāvājam mācību kursu “Paškontroles sistēma (HACCP pamatprincipi) pārtikas uzņēmumā”.
Apmācību kursa tēmas:
- Normatīvie akti, kas reglamentē paškontroles/HACCP procedūras ieviešanu pārtikas uzņēmumos; pārtikas realizācijas riski un to novēršana.
- Pārtikas nekaitīguma nodrošināšana uzņēmumā. Labas higiēnas prakses vadlīnijas.
- HACCP (Hazardz Analyses and Critical Control Points) principu pielietošana.
- Paškontroles sistēmas izveide, ieviešana un uzturēšana uzņēmumā; paškontroles dokumenti.
Apgūstot šo mācību programmu, tiek izsniegta apliecība, kuras derīguma termiņš ir trīs gadi.
Piedāvājam palīdzību uzņēmumiem HACCP procedūru un dokumentācijas izstrādāšanā, ieviešanā, uzturēšanā:
-
HACCP procedūru un dokumentācijas izstrādi konkrētajam uzņēmumam;
-
uzņēmuma paškontroles sistēmas/procedūru pārskatīšanu un aktualizēšanu;
-
HACCP auditus - ieviesto procedūru, dokumentācijas verifikāciju;
Vairāk informācija šeit: http://www.persc.lv/lv/pages/konsultacijas-haccp-proceduras-un-dokumentacija